Lauwwarme aspergesalade met gegrilde citroenkip
Lauwwarme aspergesalade met gegrilde citroenkip

Lauwwarme aspergesalade met gegrilde citroenkip

Kip, mozzarella en witte-aspergelinten vormen de basis van deze heerlijke maaltijdsalade.

30 min. bereiden
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

500 g

verse witte asperges

4 el

milde olijfolie

½ tl

chilivlokken

400 g

kipfilet

450 g

tuinerwten

50 g

gepelde pistachenoten

125 g

buffelmozzarella

15 g

verse munt

100 g

jonge bladsla met veldsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Kip, mozzarella en witte-aspergelinten vormen de basis van deze heerlijke maaltijdsalade.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant (ca. 2 cm). Schaaf ze met een dunschiller in dunne linten. Meng met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de olie en peper.

2

Meng de rest van het citroensap met de rest van de olie, de chilivlokken en zout. Halveer de kipfilets in de lengte en meng met de marinade. Verhit de grillpan en gril de kip in 10 min. rondom bruin en gaar.

3

Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in kokend water en giet af. Rooster in een pan zonder olie of boter de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Snijd de munt fijn en hak de iets afgekoelde pistachenoten grof.

4

Meng de sla met de tuinerwten en de munt en verdeel over een schaal. Verdeel de aspergelinten erover. Snijd de kip in schuine repen en verdeel samen met de mozzarella erover. Bestrooi met de pistachenoten, peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met volkorenstokbrood.