Andijviestamppot met radijs en mosterd-speklapjes
Andijviestamppot met radijs en mosterd-speklapjes

Andijviestamppot met radijs en mosterd-speklapjes

De zon schijnt, tijd voor stamppot! Heh?! Ja, dit lente-stamppotje is heerlijk én budget-proof.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

speklapjes à la minute

3 el

grove Zaanse mosterd

1¼ kg

verse stamppotaardappelen

200 g

radijs

20 g

verse selderij

150 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

400 g

koelverse gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

De zon schijnt, tijd voor stamppot! Heh?! Ja, dit lente-stamppotje is heerlijk én budget-proof.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk de speklapjes met ⅔ van de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

2

Kook ondertussen de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de radijs in halve plakjes en snijd de selderij fijn. Verhit de melk in een steelpan.

3

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer de warme melk en boter erdoor. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is.

4

Roer de selderij, radijs en de rest van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de speklapjes.

tip

vegatipGebruik in plaats van speklapjes vegan spekreepjes en bak met dezelfde ingrediënten in 4 min. in een koekenpan gaar en iets knapperig.