bewaar
Biefstuk met romige paddenstoelenjus
Biefstuk met romige paddenstoelenjus
bewaar

Biefstuk met romige paddenstoelenjus

Biestuk met champignonroomsaus is niet voor niets een klassieker. Serveer met aardappelpuree en boontjes en je hebt 'n heerlijk AVG'tje.

35 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

4

biefstukken

1 el

Verstegen mix voor steak & jus

30 g

ongezouten roomboter

1 el

arachideolie

600 g

sperziebonen

250 g

gesneden kastanjechampignons

100 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Biestuk met champignonroomsaus is niet voor niets een klassieker. Serveer met aardappelpuree en boontjes en je hebt 'n heerlijk AVG'tje.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en een beetje kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi rondom met de helft van de kruidenmix. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare, keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten. Laat het bakvet zitten.

3

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bak in het achtergebleven bakvet de champignons met de rest van de kruidenmix 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Voeg de slagroom toe en verwarm 1 min. Serveer de biefstuk met de paddenstoelenjus, sperziebonen en puree.