bewaar
Pompoenlasagne XL met geitenkaas
Pompoenlasagne XL met geitenkaas
bewaar

Pompoenlasagne XL met geitenkaas

Veel eters over de vloer of fan van mealpreppen? Deze XL lasagne geeft je genoeg voor maar liefst 8 porties!

25 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
84waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 kg

oranje pompoen

2

rode uien

3 tenen

knoflook

400 g

gepelde tomaten in blik

3 el

milde olijfolie

690 g

passata di pomodoro

400 g

geitenkaas schijfjes

3

middelgrote eieren

250 g

ricotta

500 g

verse lasagne all’uovo

150 g

geraspte geitenkaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

  • ovenschaal (35 x 25 cm)

Veel eters over de vloer of fan van mealpreppen? Deze XL lasagne geeft je genoeg voor maar liefst 8 porties!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd de helften met schil in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in parten, de tenen knoflook in dunne plakjes en de tomaten in grove stukken.

2

Verdeel de pompoen, tomaat inclusief sap uit het blik, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven, tot de pompoen zacht is. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

3

Meng de passata met peper en eventueel zout. Pureer de geitenkaasschijfjes, eieren en ricotta met de staafmixer.

4

Verdeel de helft van de passata over de bodem van de ovenschaal. Leg ⅓ van de lasagnevellen erop, gevolgd door ⅓ van het pompoen-uimengsel en ⅓ van het geitenkaasmengsel. Herhaal nog 2 keer en eindig met de rest van de passata. Bestrooi met de geraspte geitenkaas.

5

Bak 50-55 min. in het midden van de oven. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als die te donker wordt. Laat 10 min. afkoelen voor het serveren.

vegatipGebruik 250 g extra zachte geitenkaas in plaats van ricotta.

combinatietipGeen geraspte geitenkaas? Vervang het door belegen of rasp een stuk oude belegen kaas.

bewaartipJe kunt de lasagne goed invriezen. Laat afkoelen, snijd hem in stukken, doe in ziplockzakken of diepvriesbakjes en leg in de vriezer. In de vriezer kun je de lasagne 3 maanden bewaren. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.