bewaar
Aardappelroomsoep met forelfilet (chowder)
Aardappelroomsoep met forelfilet (chowder)
bewaar

Aardappelroomsoep met forelfilet (chowder)

Chowder = ultiem comfortfood. De romige aardappelsoep met forelfilet - die gerookt wordt op beukenhout - moet je eens proberen.

40 min. bereiden
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

1

prei

400 g

kruimige aardappel

6 el

milde olijfolie

3 takjes

verse tijm

2

visbouillontabletten

2

laurierbladen

1¼ liter

kokend water

15 g

verse koriander

3 tenen

knoflook

1

citroen

250 g

gerookte forelfilet

1

jalapeñopeper

200 ml

verse slagroom

Chowder = ultiem comfortfood. De romige aardappelsoep met forelfilet - die gerookt wordt op beukenhout - moet je eens proberen.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten. Snijd 1 cm van onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en bak de sjalot en prei 5 min. op laag vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak ze samen met de aardappelblokjes 3 min. mee.

2

Los ondertussen de visbouillonblokjes op in het water. Schenk de bouillon bij de aardappelblokjes. Voeg de laurier toe. Kook het geheel gaar in 20 min. op laag vuur. Druk met een pollepel wat van de aardappel tegen de rand stuk zodat de soep goed bindt. Roer goed door.

3

Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof en de -stelen fijn. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olijfolie en klop tot een dressing. Breek de forelfilet in grove stukken en snijd de jalapeño in dunne ringen.

4

Voeg de knoflook, korianderstelen, citroenrasp en slagroom toe en breng de soep op smaak met peper. Breng 3 min. aan de kook. Schep de soep in 4 diepe kommen. Verdeel de forelfilet hierover en bestrooi met de korianderblaadjes en jalapeño. Besprenkel met de citroendressing.