bewaar
Traybake van zalm, broccoli en pastinaak
Traybake van zalm, broccoli en pastinaak
bewaar

Traybake van zalm, broccoli en pastinaak

Verdeel alles over een bakplaat en laat de oven het meeste werk doen! Zo eet je gezond én makkelijk.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

4

rode uien

500 g

broccoli

3 el

milde olijfolie

1 el

Souq mix voor Libanese bloemkool

600 g

koelverse aardappelschijfjes

250 g

diepvries wilde zalmfilet

1

citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Verdeel alles over een bakplaat en laat de oven het meeste werk doen! Zo eet je gezond én makkelijk.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Snijd elke ui in 8 parten. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes.

2

Meng de olie met de specerijenmix voor bloemkool. Verdeel de pastinaak, broccoli en aardappelschijfjes over een met bakpapier beklede bakplaat en giet de specerijenolie erover. Schep om, zodat alles bedekt is met een laagje olie. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Bestrooi ondertussen de zalm met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in flinterdunne plakken.

4

Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en schep de groenten om. Leg de zalm in het midden van de groenten en verdeel de plakjes citroen over de bakplaat. Rooster nog 10 min.

5

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en serveer.

combinatietipLekker met koriander.

vegatipGebruik 150 g feta in plaats van zalm. Het gerecht is dan niet meer lactosevrij en voldoet niet meer aan de criteria voor een gezond recept.