Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water aan de kook en leg de kip erin, zorg dat-ie volledig onder water ligt. Zet het vuur laag en laat 12 min. staan (pocheren). Haal uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met behulp van 2 vorken in plukken uit elkaar (pulled chicken). Meng met de nachokruiden en ⅓ van de olie.
Meng ondertussen de zoete-aardappelfriet met de rest van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 min. in de oven, schep halverwege om.
Laat ondertussen de mais uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in ringen. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van 0.5 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit, snijd de andere helft in partjes. Meng de ui met de tomaat, het limoenrasp, een ½ el limoensap (per 8 porties), peper en eventueel zout. Rasp de kaas.
Haal na 35 min. de friet uit de oven. Schep om en verdeel achtereenvolgens de mais, pulled chicken, kaas en jalapeño erover, bestrooi met peper. Bak nog 5-10 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met een ½ el limoensap (per 8 porties) en peper. Snijd de koriander grof.
Haal de loaded fries uit de oven. Serveer met het bakpapier op een grote plank of in een grote schaal. Verdeel de ui-tomaatsalsa, avocadopuree en koriander erover. Serveer met de limoenpartjes.
Gezonde loaded fries
Friet ongezond? Nee hoor! Deze gezonde loaded fries maak je met zoete-aardappelfriet rijkelijk belegd met gekruide kip, tomaatsalsa en avocado voor een voedzame maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gezonde loaded fries
Friet ongezond? Nee hoor! Deze gezonde loaded fries maak je met zoete-aardappelfriet rijkelijk belegd met gekruide kip, tomaatsalsa en avocado voor een voedzame maaltijd.

bijgerecht
8 porties
365 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng water aan de kook en leg de kip erin, zorg dat-ie volledig onder water ligt. Zet het vuur laag en laat 12 min. staan (pocheren). Haal uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met behulp van 2 vorken in plukken uit elkaar (pulled chicken). Meng met de nachokruiden en ⅓ van de olie.
Meng ondertussen de zoete-aardappelfriet met de rest van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 35 min. in de oven, schep halverwege om.
Laat ondertussen de mais uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in ringen. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van 0.5 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit, snijd de andere helft in partjes. Meng de ui met de tomaat, het limoenrasp, een ½ el limoensap (per 8 porties), peper en eventueel zout. Rasp de kaas.
Haal na 35 min. de friet uit de oven. Schep om en verdeel achtereenvolgens de mais, pulled chicken, kaas en jalapeño erover, bestrooi met peper. Bak nog 5-10 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak grof met een vork. Breng op smaak met een ½ el limoensap (per 8 porties) en peper. Snijd de koriander grof.
Haal de loaded fries uit de oven. Serveer met het bakpapier op een grote plank of in een grote schaal. Verdeel de ui-tomaatsalsa, avocadopuree en koriander erover. Serveer met de limoenpartjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
345 g Franse scharrelkipfilet
1½ el burrito-nachokruiden
3 el milde olijfolie
800 g verse zoete-aardappelfriet
150 g mais in blik
1 verse groene jalapeñopeper
1 rode ui
3 trostomaten
1 biologische limoen
150 g 30+ belegen kaas
2 eetrijpe avocado's
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier