bewaar
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs
bewaar

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Aspergesoep = een Hollandse held! Lekker met eikruim en geschaafde radijs.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

wit scharrelei

800 g

witte asperges

1

sjalot

25 g

ongezouten roomboter

50 ml

witte vermout

350 ml

kippenbouillon in pot

350

water

1 el

olijfolie mild

20 g

panko

15 g

verse bieslook

50 g

radijsjes

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • dunschiller, keukenmachine of mandoline

  • staafmixer

Aspergesoep = een Hollandse held! Lekker met eikruim en geschaafde radijs.

Aan de slag

1

Breng een steelpan water aan de kook. Voeg als het water kookt het ei toe en kook in 11 min. hard Laat het ei schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel de dooier uit het eiwit. Het eiwit gebruik je niet.

2

Schil de witte asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes van 2 cm.

3

Snipper de sjalot. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de vermout toe en laat in 3 min. verdampen. Voeg het water en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de panko al opscheppend in 5-8 min. goudgeel en krokant. Schep in een kom en laat 5 min. afkoelen. Snijd de bieslook fijn en meng met de helft van de panko. Verkruimel de dooier erover. Snijd de radijs met de mandoline of dunschiller in flinterdunne plakjes.

5

Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan terug op het vuur, voeg de aspergekopjes toe en laat in 5 min. op middelhoog vuur gaar worden. Verdeel de soep over diepe borden. Bestrooi met de panko-eikruim en verdeel de radijs en de rest van de bieslook erover.

variatietipLiever geen alcohol? Vervang de vermout dan door 50 ml alcoholvrije witte wijn (fles 0.75 liter, Lindeman’s).

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Instructievideo - 00:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergesoep met eikruim en geschaafde radijs

Aspergesoep = een Hollandse held! Lekker met eikruim en geschaafde radijs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig