Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk de azijn erover en laat staan tot gebruik. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen. Halveer de vrucht en pers uit. Meng de helft van de koriander, het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) door de sour cream.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes van ca. 2 cm. Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Besprenkel de avocado met de rest van het limoensap om verkleuren te voorkomen.
Meng de olie met 2 el azijn uit het kommetje van de ui (per 4 personen) en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de ui uit het kommetje en meng met de spinazie, blokjes avocado en dressing.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de speklapjes in delen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Snijd ze in dunne reepjes. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de speklapjes met de tortilla’s, plakjes avocado, koriander-sour cream, spinaziesalade en de rest van de koriander.
Krokante cajun-speklapjes met maistortilla's en spinaziesalade
De krokante cajun-speklapjes zijn ook ideaal voor op de barbecue! Lekker met maistortilla's en spinaziesalade.
- bereidingstipJe kunt de speklapjes en tortilla’s ook op de barbecue bereiden.
- vegatipBak er ook vegetarische kipstukjes bij, zodat er vega tortilla’s gemaakt kunnen worden.
Krokante cajun-speklapjes met maistortilla's en spinaziesalade
De krokante cajun-speklapjes zijn ook ideaal voor op de barbecue! Lekker met maistortilla's en spinaziesalade.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de speklapjes rondom met de picadillo en eventueel zout. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kommetje. Schenk de azijn erover en laat staan tot gebruik. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen. Halveer de vrucht en pers uit. Meng de helft van de koriander, het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen) door de sour cream.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees van 1 avocado in blokjes van ca. 2 cm. Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Besprenkel de avocado met de rest van het limoensap om verkleuren te voorkomen.
Meng de olie met 2 el azijn uit het kommetje van de ui (per 4 personen) en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de ui uit het kommetje en meng met de spinazie, blokjes avocado en dressing.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de speklapjes in delen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Snijd ze in dunne reepjes. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de speklapjes met de tortilla’s, plakjes avocado, koriander-sour cream, spinaziesalade en de rest van de koriander.
bereidingstip:Je kunt de speklapjes en tortilla’s ook op de barbecue bereiden.
vegatip:Bak er ook vegetarische kipstukjes bij, zodat er vega tortilla’s gemaakt kunnen worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 speklapjes
2 el picadillo
1 rode ui
4 el wittewijnazijn
15 g verse koriander
1 limoen
125 g sour cream
2 eetrijpe avocado's
4 el extra vierge olijfolie
1 el honing
400 g verse spinazie
8 mini tortilla's