Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en picadillo toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken, voeg toe, bak nog 2 min. en doe in een kom. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de sour cream met 1 el limoensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de avocado schoon en snijd in de lengte in plakjes. Verdeel de verpakte aardappelen over borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de aardappelen in de lengte in, verdeel over elke aardappel 4 el van de bonensalade en de avocado. Schep hier 1 el sour cream op en serveer de rest van de salade erbij.
Loaded aardapel met kidneybonensalade (advertorial)
Feest op je bord met deze loaded-aardappelpakketjes. Wacht maar tot je ze uitpakt! Goedgevuld, met een frisse kidneybonensalade, avocado en sour cream.
- vegatipOok lekker met plantaardig rulgehakt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Loaded aardapel met kidneybonensalade (advertorial)
Feest op je bord met deze loaded-aardappelpakketjes. Wacht maar tot je ze uitpakt! Goedgevuld, met een frisse kidneybonensalade, avocado en sour cream.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en picadillo toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken, voeg toe, bak nog 2 min. en doe in een kom. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de sour cream met 1 el limoensap, 1 tl -rasp (per 4 personen) en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de avocado schoon en snijd in de lengte in plakjes. Verdeel de verpakte aardappelen over borden en open de bovenkant van de folie. Snijd de aardappelen in de lengte in, verdeel over elke aardappel 4 el van de bonensalade en de avocado. Schep hier 1 el sour cream op en serveer de rest van de salade erbij.
vegatip:Ook lekker met plantaardig rulgehakt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 grote iets kruimige aardappelen
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 el zonnebloemolie
175 g rundergehakt
2 tl picadillo
380 g HAK kidneybonen in pak
1 rode ui
6 tastytomtomaten
7½ g verse koriander
½ biologische limoen
125 g sour cream
1 eetrijpe avocado



