bewaar
Kip in romige kerriesaus met broccoli en gebakken knolselderij
Kip in romige kerriesaus met broccoli en gebakken knolselderij
bewaar

Kip in romige kerriesaus met broccoli en gebakken knolselderij

Kip met kerriesaus: een ultieme klassieker! Nu ook gezond en koolhydraatarm.

35 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

hennepzaad

750 ml

water

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

500 g

broccoli

4 el

milde olijfolie

400 g

koelverse gesneden prei

1 el

vadouvan

350 g

kipfiletblokjes

50 g

ongebrande cashewnoten

1

knolselderij

Dit heb je nodig

  • blender

  • staafmixer

Kip met kerriesaus: een ultieme klassieker! Nu ook gezond en koolhydraatarm.

Aan de slag

1

Doe het hennepzaad met ⅓ van het water in de blender en mix 3 min.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes van ca. 3 cm. Schil de stronk en snijd hem in plakjes van ca. 1 cm.

3

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de prei 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 min. mee. Voeg het hennepwater en de rest van het water toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

4

Voeg de broccoli, kip en cashewnoten toe, schep om en laat ca. 5 min. zachtjes koken tot de broccoli en kip gaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schil ondertussen de knolselderij, snijd in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ca. 1 ½ cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knolselderij ca. 5 min. op hoog vuur, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

6

Serveer de gebakken knolselderij met de romige kerriekip.

Kip in romige kerriesaus met broccoli en gebakken knolselderij

Kip met kerriesaus: een ultieme klassieker! Nu ook gezond en koolhydraatarm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig