bewaar
Tomaten-sinaasappelsoep met focaccia (advertorial)
Tomaten-sinaasappelsoep met focaccia (advertorial)
bewaar

Tomaten-sinaasappelsoep met focaccia (advertorial)

Met maar 5 ingrediënten zet je deze zomerse tomaten-sinaasappelsoep op tafel!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

focaccia's met rozemarijn & zeezout

500 ml

water

1

groentebouillontablet

800 g

Mutti polpa in blik

2 el

Provençaalse kruiden

1

sinaasappel

75 g

mascarpone

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met maar 5 ingrediënten zet je deze zomerse tomaten-sinaasappelsoep op tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de focaccia’s in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.

2

Breng ondertussen het water met het bouillonblokje, de polpa en Provençaalse kruiden aan de kook. Pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en laat de soep 8 min. koken.

3

Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de soep over 4 kommen (per 4 personen). Roer de mascarpone los en verdeel over de kommen soep. Besprenkel met de olie en serveer met de focaccia.

Tomaten-sinaasappelsoep met focaccia (advertorial)

Met maar 5 ingrediënten zet je deze zomerse tomaten-sinaasappelsoep op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig