Bagel met ei, spinazie en pesto

Lekker lunchen met deze bagels! Neem je ze mee op een picknick? Beleg ze dan ter plekke om de bagels vers en knapperig te houden.

515 kcal

20 min. bereiden, 3 min. oventijd

4.1/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 afbakbagels

    afbakbagels

  • 4 witte scharreleieren

    witte scharreleieren

  • 30 gram zongedroogde tomaten julienne gesneden in pot

    zongedroogde tomaten julienne gesneden in pot

  • 100 gram verse groene pesto

    verse groene pesto

  • 100 gram babyspinazie

    babyspinazie

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 C en bak de bagels 3 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

  2. Laat de zongedroogde-tomatenreepjes uitlekken. Snijd de eieren in plakjes en snijd de bagels open. Besmeer de onderste bagelhelften met de pesto en beleg met spinazie, plakjes ei en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  • variatietipLiever vlees? Vervang de gekookte eieren dan door parmaham (pakje 90 g).

Wat vond je van dit recept?

Bagel met ei, spinazie en pesto

Lekker lunchen met deze bagels! Neem je ze mee op een picknick? Beleg ze dan ter plekke om de bagels vers en knapperig te houden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig