Roerbakrijst met paprika, broccoli en gebakken ei

Deze vegetarische roerbak wordt geserveerd met een gebakken ei en is precies de gezonde maaltijd waar je altijd zin in hebt.

530 kcal

20 min. bereiden

3.1/5

(76)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram zilvervliesrijst

    zilvervliesrijst

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 450 gram diepvries broccoliroosjes

    diepvries broccoliroosjes

  • 1 eetlepel tomatenpuree

    tomatenpuree

  • 2 eetlepel ras el hanout

    ras el hanout

  • 0.5 komkommer

    komkommer

  • 1 eetlepel rodewijnazijn

    rodewijnazijn

  • 4 witte scharreleieren

    witte scharreleieren

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

  3. Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de paprika en broccoli 3 min. Voeg de tomatenpuree, knoflook en het ras el hanout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

  4. Snijd ondertussen de komkommer in plakken van een ½ cm. Klop een dressing van ¼ van de olie en de azijn en breng op smaak met peper. Meng de komkommer met de dressing.

  5. Voeg de rijst toe aan de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin 4 spiegeleieren (per 4 personen).

  6. Serveer de rijst met een gebakken ei en de komkommersalade.

Wat vond je van dit recept?

Roerbakrijst met paprika, broccoli en gebakken ei

Deze vegetarische roerbak wordt geserveerd met een gebakken ei en is precies de gezonde maaltijd waar je altijd zin in hebt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig