Vegetarische prei-ovenschotel met vegan speckjes
Hotel de botel van een ovenschotel? Maak dan deze ovenschotel met aardappel, prei, tuinerwten en vegaspeckjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de preien in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn.
Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de preiringen ca. 7 min. Voeg na 4 min. de tuinerwten en kerriepoeder toe, schep af en toe om. Voeg de zuivelspread toe aan de groenten en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de speckjes in 5 min. knapperig, schep af en toe om. Voeg de gebakken speckjes toe aan het groentemengsel.
Giet de aardappelen af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht en de fijngesneden bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Vegetarische prei-ovenschotel met vegan speckjes
Hotel de botel van een ovenschotel? Maak dan deze ovenschotel met aardappel, prei, tuinerwten en vegaspeckjes.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de preien in ringen van 1 cm. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bieslook fijn.
Verhit een hapjespan met de helft van de olie op hoog vuur en bak de preiringen ca. 7 min. Voeg na 4 min. de tuinerwten en kerriepoeder toe, schep af en toe om. Voeg de zuivelspread toe aan de groenten en schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de speckjes in 5 min. knapperig, schep af en toe om. Voeg de gebakken speckjes toe aan het groentemengsel.
Giet de aardappelen af en vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp fijn met de pureestamper. Meng het kookvocht en de fijngesneden bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 preien
12½ g verse bieslook
4 el milde olijfolie
450 g fijne diepvries tuinerwten
2 tl kerriepoeder
100 g zuivelspread
125 g De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
150 g De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)