Bladerdeeghapjes met worst- en appelvulling

Bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee! Combineer deze winterse variant met worst, venkelzaad en frisse appel en een bokbiertje. Het perfecte borrelhapje.

160 kcal

10 min. bereiden, 27 min. oventijd

4/5

(1)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 1 varkensbraadworst

    varkensbraadworst

  • 1 theelepel venkelzaad

    venkelzaad

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 2 friszure appels

    friszure appels

  • 1 liter kokend water

    kokend water

Dit heb je nodig

  • mandoline

  • zeef


Aan de slag

  1. Verwijder het vel van de worst, doe het vlees in een kom en meng met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 6 balletjes (per 6 stuks) van.

  2. Maak 6 bladerdeegbakjes (per 6 stuks) t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Vul elk bakje met een worstballetje en bak ze nog ca. 10 min. in het midden van de oven.

  3. Boen ondertussen de citroen en pers de helft uit. Halveer de appels en snijd de helften incl. klokhuis met de mandoline in de lengte in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er het kokende water over. Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.

  4. Maak 3 gelijke rijen met appelplakjes op een werkvlak. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant naar één kant liggen en elkaar steeds overlappen. Rol de rij appelplakjes op tot een roos.

  5. Neem de bladerdeegbakjes uit de oven, plaats in elk bakje een appelroos en bak nog ca. 5 min. in het midden van de oven tot lichtbruin. Serveer lauwwarm.

Wat vond je van dit recept?

Bladerdeeghapjes met worst- en appelvulling

Bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee! Combineer deze winterse variant met worst, venkelzaad en frisse appel en een bokbiertje. Het perfecte borrelhapje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig