Rijst met kip in pindadressing en groente
Rijst met kip in pindadressing en groente
bewaar
bewaar

Rijst met kip in pindadressing en groente

Pindadressing, we zijn er dol op! Het geeft je gerecht net dat beetje extratje wat het een feest maakt voor de hele familie. Aan tafel!

30 min. bereiden
30waarderingen

10 ingrediënten

Aan de slag

1

Kook de rijst samen met de knoflook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat staan tot gebruik.

2

Schaaf ondertussen de komkommer met de kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en meng met ⅔ van de azijn en peper. Laat staan tot gebruik.

3

Halveer de winterpeen in de lengte en snijd in dunne schuine plakken van ca. ½ cm. Kook de sperziebonen ca. 5 min. Voeg de laatste minuut de peen toe. Giet de groente af en breng op smaak met peper.

4

Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 3-4 min. op hoog vuur gaar. Meng de pindakaas met de rest van de azijn en het water en schep om met de kip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de rijst en groente over borden en verdeel de kip met de pindadressing erover. Serveer met de komkommerlinten.

bereidingstipKook extra rijst voor de volgende dag in je salade.
vegatipJe kunt ipv kip ook tempeh gebruiken. Snijd 250 g tempeh in plakken en snijd in de lengte in dunne reepjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijst met kip in pindadressing en groente

Pindadressing, we zijn er dol op! Het geeft je gerecht net dat beetje extratje wat het een feest maakt voor de hele familie. Aan tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig