Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis

Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.

405 kcal

25 min. bereiden

4/5

(31)

Ingrediënten

Aantal personen

januari 2023 - januari 2023

Aan de slag

  1. Laat de vis ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes.

  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en peen ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

  3. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en tuinerwten toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Bestrooi ondertussen de vis met de rest van de vadouvan en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.

  5. Hak de amandelen fijn. Verdeel de stoof over diepe borden, verdeel de vis in stukken erover en bestrooi met de amandelen.

  • combinatietipLekker met verse, fijngesneden muntblaadjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis

Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig