Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis
Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.
405 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
405 gram diepvries pangasiusfilets
diepvries pangasiusfilets
2 middelgrote uien
middelgrote uien
2 tenen knoflook
knoflook
200 gram winterpeen
winterpeen
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1.5 eetlepel vadouvan
vadouvan
35 gram tomatenpuree
tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes in blik
tomatenblokjes in blik
150 ml water
water
400 gram linzen in blik
linzen in blik
200 gram diepvries fijne tuinerwten
diepvries fijne tuinerwten
20 gram ongebrande amandelen
ongebrande amandelen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2023 - januari 2023
Laat de vis ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en peen ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en tuinerwten toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de vis met de rest van de vadouvan en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Hak de amandelen fijn. Verdeel de stoof over diepe borden, verdeel de vis in stukken erover en bestrooi met de amandelen.
- combinatietipLekker met verse, fijngesneden muntblaadjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis
Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de vis ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en peen ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en tuinerwten toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de vis met de rest van de vadouvan en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Hak de amandelen fijn. Verdeel de stoof over diepe borden, verdeel de vis in stukken erover en bestrooi met de amandelen.
combinatietip:Lekker met verse, fijngesneden muntblaadjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
405 g diepvries pangasiusfilets
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
200 g winterpeen
4 el milde olijfolie
1½ el vadouvan
35 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
150 ml water
400 g linzen in blik
200 g diepvries fijne tuinerwten
20 g ongebrande amandelen




