bewaar
Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami
Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami
bewaar

Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami

Wist je dat zuurkool en salami een hele goede combi is? Je komt er snel genoeg achter als je deze zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami maakt!

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappel

3

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

5 takjes

verse tijm

3 el

milde olijfolie

100 ml

kraanwater

520 g

zuurkool naturel

75 ml

volle melk

50 g

ongezouten roomboter

100 g

salami

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Wist je dat zuurkool en salami een hele goede combi is? Je komt er snel genoeg achter als je deze zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami maakt!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook en tijm toe bak 5 min. op laag vuur. Voeg het water toe en laat nog 15 min. stoven. 

4

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de zuurkool, melk en boter toe aan de aardappelen en stamp met een pureestamper fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd de salami in reepjes van 1 cm en meng door de ui.

6

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel het ui-salamimengsel erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami

Wist je dat zuurkool en salami een hele goede combi is? Je komt er snel genoeg achter als je deze zuurkoolstamppot met gestoofde ui en salami maakt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig