Kidneybonensoep met rookworst en boerenkool
Binnen opwarmen terwijl het buiten vriest, doe je met een grote pan winterse soep op het fornuis. Deze kidneybonensoep met rookworst en boerenkool leent zich daar perfect voor.
460 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien
middelgrote uien
4 tenen knoflook
knoflook
200 gram winterpeen
winterpeen
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
400 gram tomatenblokjes in blik
tomatenblokjes in blik
1 liter kraanwater
kraanwater
1 runderbouillonblokje
runderbouillonblokje
250 gram Gelderse rookworsten
Gelderse rookworsten
800 gram kidneybonen in blik
kidneybonen in blik
150 gram verse boerenkool
verse boerenkool
Dit heb je nodig
soeppan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2023 - januari 2023
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 min. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de helft van de bonen in een diep bord en prak grof met een vork. Voeg de rookworst, geprakte en hele kidneybonen en boerenkool toe aan de soep en kook 20 min.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.
- combinatietipLekker met een broodje.
- variatietipVoeg wat gemalen piment toe tijdens het bakken van de ui. Ook lekker: bestrooi de soep met wat fijngesneden peterselie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kidneybonensoep met rookworst en boerenkool
Binnen opwarmen terwijl het buiten vriest, doe je met een grote pan winterse soep op het fornuis. Deze kidneybonensoep met rookworst en boerenkool leent zich daar perfect voor.

hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en peen 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 min. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de helft van de bonen in een diep bord en prak grof met een vork. Voeg de rookworst, geprakte en hele kidneybonen en boerenkool toe aan de soep en kook 20 min.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden.
combinatietip:Lekker met een broodje.
variatietip:Voeg wat gemalen piment toe tijdens het bakken van de ui. Ook lekker: bestrooi de soep met wat fijngesneden peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
200 g winterpeen
2 el milde olijfolie
400 g tomatenblokjes in blik
1 l kraanwater
1 runderbouillonblokje
250 g Gelderse rookworsten
800 g kidneybonen in blik
150 g verse boerenkool
Dit heb je nodig
soeppan




