Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas
Soeppan op het fornuis, linzen en tomaten erin. Even koken en je hebt tomaten-linzensoep. Spinazie en witte kaas gaan er perfect bij.
Ingrediënten
4 personen
2
afbakciabattina's
2
middelgrote uien
200 g
winterpeen
20 g
verse platte peterselie
3 el
milde olijfolie
1
groentebouillonblokje
500 g
gezeefde tomaten
750 ml
kraanwater
400 g
linzen in blik
200 g
verse spinazie
100 g
witte kaas
Dit heb je nodig
soeppan
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s in ca. 8 min. in het midden van de oven af. Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden, verkruimel de kaas erover en bestrooi met het peterselieblad. Serveer met de ciabattina’s.
Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas
Soeppan op het fornuis, linzen en tomaten erin. Even koken en je hebt tomaten-linzensoep. Spinazie en witte kaas gaan er perfect bij.

hoofdgerecht
4 personen
410 kcal
30 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s in ca. 8 min. in het midden van de oven af. Snipper ondertussen de uien. Schil de winterpeen en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de borden, verkruimel de kaas erover en bestrooi met het peterselieblad. Serveer met de ciabattina’s.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 afbakciabattina's
2 middelgrote uien
200 g winterpeen
20 g verse platte peterselie
3 el milde olijfolie
1 groentebouillonblokje
500 g gezeefde tomaten
750 ml kraanwater
400 g linzen in blik
200 g verse spinazie
100 g witte kaas
Dit heb je nodig
soeppan