Pasta e fagiole
Pasta e fagiole
bewaar
bewaar

Pasta e fagiole

Pasta e fagioli is Italiaanse pastasoep met bonen. Rijkgevuld en dus ideaal om de winter mee door te komen.

30 min. bereiden
25 min. wachten
25waarderingen

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 6-8 min. bruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord, laat het bakvet achter in de pan.

2

Snijd ondertussen de bleekselderij, winterpeen en uien in blokjes van 1 cm. Voeg toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 10 min. op laag vuur tot de groente een beetje zacht wordt. Schep af en toe om.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg toe en bak 2 min. mee. Doe de gepelde tomaten erbij en druk ze met een lepel stuk. Schep de spekblokjes terug in de pan.

4

Verdeel de soep over borden en bestrooi met de kaas

5

Schenk de bouillon en het water erbij en breng op laag vuur aan de kook. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water en voeg toe aan de soep. Breng aan de kook en kook 15 min. met de deksel op de pan.

6

Voeg de pasta toe en kook in nog 8-10 min. zonder deksel beetgaar. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

serveertipLekker met geroosterd brood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta e fagiole

Pasta e fagioli is Italiaanse pastasoep met bonen. Rijkgevuld en dus ideaal om de winter mee door te komen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig