Kaasquiche met wortel en komijn
Hang de (oranje) vlag maar buiten want het is feest met deze kaasquiche!
Ingrediënten
4 personen
6 plakjes
diepvries bladerdeeg
2 el
milde olijfolie
300 g
gesneden uien
600 g
winterpeen
5
scharreleieren
200 ml
volle melk
100 g
Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
2 tl
komijnzaad
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm.
Meng de eieren met de melk en kaas in een maatbeker. Breng op smaak met het komijnzaad, peper en eventueel zout.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de quiche en leg de plakjes peen er mooi op. Begin bij de randen en werk naar het midden toe. Schenk voorzichtig het eimengsel erbij. Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog ca. 20 min.
Serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Kaasquiche met wortel en komijn
Hang de (oranje) vlag maar buiten want het is feest met deze kaasquiche!

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm.
Meng de eieren met de melk en kaas in een maatbeker. Breng op smaak met het komijnzaad, peper en eventueel zout.
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de quiche en leg de plakjes peen er mooi op. Begin bij de randen en werk naar het midden toe. Schenk voorzichtig het eimengsel erbij. Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak ca. 30 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog ca. 20 min.
Serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
bereidingstip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast en serveer op kamertemperatuur.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 plakjes diepvries bladerdeeg
2 el milde olijfolie
300 g gesneden uien
600 g winterpeen
5 scharreleieren
200 ml volle melk
100 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
2 tl komijnzaad
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)