Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer in de lengte en snijd de uien elk in 6 parten. Verdeel de krieltjes en uienparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie. Bak de aardappel en ui ca. 40 min. in de oven.
Snijd ondertussen de bieten in kwarten. Schuif na 20 min. de aardappel en ui naar één kant van de bakplaat. Verdeel de stukken biet, radijs en spekjes over het andere deel van de bakplaat en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en bak nog ca. 20 min.
Doe ondertussen de dille, knoflook, zuivelspread, yoghurt, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde dressing. Serveer de traybake met de dressing.
Traybake met krieltjes, bieten, radijs en spekjes
Kleurrijk en makkelijk, deze roze met gele plaat van biet, spekjes en krieltjes! Je maakt 'm in 15 minuten en de oven doet de rest.
- vegatipOok lekker met plantaardige spekreepjes. De traybake is dan niet meer glutenvrij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Traybake met krieltjes, bieten, radijs en spekjes
Kleurrijk en makkelijk, deze roze met gele plaat van biet, spekjes en krieltjes! Je maakt 'm in 15 minuten en de oven doet de rest.

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer in de lengte en snijd de uien elk in 6 parten. Verdeel de krieltjes en uienparten over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie. Bak de aardappel en ui ca. 40 min. in de oven.
Snijd ondertussen de bieten in kwarten. Schuif na 20 min. de aardappel en ui naar één kant van de bakplaat. Verdeel de stukken biet, radijs en spekjes over het andere deel van de bakplaat en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en bak nog ca. 20 min.
Doe ondertussen de dille, knoflook, zuivelspread, yoghurt, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en mix tot een gladde dressing. Serveer de traybake met de dressing.
vegatip:Ook lekker met plantaardige spekreepjes. De traybake is dan niet meer glutenvrij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltje vastkokend
3 rode uien
4 el milde olijfolie
500 g biologische gekookte rode bieten
200 g radijsjes
125 g gerookte spekreepjes
7½ g verse dille
1 teen knoflook
200 g zuivelspread light
100 g halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen