Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina is comfort food op z’n Italiaans: zachte gnocchi, rijke tomatensaus met ui, knoflook en basilicum, afgetopt met gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas.
555 kcal
25 min. bereiden, 12 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui
middelgrote ui
2 tenen knoflook
knoflook
1 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
15 gram verse basilicum
verse basilicum
400 gram polpa in blik
polpa in blik
800 gram koelverse gnocchi
koelverse gnocchi
2 bollen Italiaanse mozzarella
Italiaanse mozzarella
90 gram Parmigiano Reggiano-poeder
Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de stelen van het basilicum grof. Voeg de knoflook toe en fruit nog 3 min.
Voeg de polpa, basilicumsteeltjes, de helft van de basilicumblaadjes, peper en eventueel zout toe. Roer door en laat in 15 min. op laag vuur tot ⅔ inkoken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng de gnocchi, de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas door de tomatensaus en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.
Bak ca. 12 min. in de oven of tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum.
- bereidingstipJe kunt de gnocchischotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Voeg de Parmezaanse kaas en de mozzarella vlak voor het bakken toe en bak af in de oven zoals beschreven in stap 5.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina is comfort food op z’n Italiaans: zachte gnocchi, rijke tomatensaus met ui, knoflook en basilicum, afgetopt met gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas.

hoofdgerecht
4 personen
555 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de stelen van het basilicum grof. Voeg de knoflook toe en fruit nog 3 min.
Voeg de polpa, basilicumsteeltjes, de helft van de basilicumblaadjes, peper en eventueel zout toe. Roer door en laat in 15 min. op laag vuur tot ⅔ inkoken.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd de mozzarella in blokjes.
Meng de gnocchi, de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas door de tomatensaus en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.
Bak ca. 12 min. in de oven of tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum.
bereidingstip:Je kunt de gnocchischotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Voeg de Parmezaanse kaas en de mozzarella vlak voor het bakken toe en bak af in de oven zoals beschreven in stap 5.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 el milde olijfolie
15 g verse basilicum
400 g polpa in blik
800 g koelverse gnocchi
2 bollen Italiaanse mozzarella
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)




