Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de courgettes in plakjes van 1 cm en meng met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Gril (in delen) 5 min., keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes en ui 5 min. Schenk de pastasaus en het water erbij en voeg de gnocchi toe, laat 10 min. stoven. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper.
Scheur het basilicum grof. Schep de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van het basilicum door de saus.
Verdeel de gnocchi en de gehaktballetjes over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum. Serveer de gegrilde courgette erbij.
Gnocchi en meatballs
Geen pasta 'n meatballs, maar gnocchi! Handig, de gehaktballetjes en gnocchi stoof je samen in een pan in de saus. Voor wat extra groente: gegrilde courgette!
- bereidingstipGril de courgettes 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm kort voor het serveren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gnocchi en meatballs
Geen pasta 'n meatballs, maar gnocchi! Handig, de gehaktballetjes en gnocchi stoof je samen in een pan in de saus. Voor wat extra groente: gegrilde courgette!

hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd de courgettes in plakjes van 1 cm en meng met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Gril (in delen) 5 min., keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes en ui 5 min. Schenk de pastasaus en het water erbij en voeg de gnocchi toe, laat 10 min. stoven. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper.
Scheur het basilicum grof. Schep de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van het basilicum door de saus.
Verdeel de gnocchi en de gehaktballetjes over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en het basilicum. Serveer de gegrilde courgette erbij.
bereidingstip:Gril de courgettes 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm kort voor het serveren.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
4 el milde olijfolie
360 g Hollandse gehaktballetjes
300 g gesneden uien
520 ml pastasaus basilicum
250 ml water
500 g gnocchi
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
15 g verse basilicum
90 g Parmigiano Reggiano-poeder
Dit heb je nodig
grillpan