Zoete-aardappelsoep met sinaasappel

Deze gezonde zoete-aardappelsoep zit boordevol groenten en heeft een frisse touch van sinaasappel. Lekker met wat geitenkaas en zelfgemaakte specerijenolie.

505 kcal

35 min. bereiden

licht pittig

3.6/5

(149)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg zoete aardappel

    zoete aardappel

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 3 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel tomatenpuree in blik

    tomatenpuree in blik

  • 1 theelepel gerookte-paprikapoeder hot

    gerookte-paprikapoeder hot

  • 1 liter water

    water

  • 2 sinaasappels

    sinaasappels

  • 2 eetlepel pompoenpitten

    pompoenpitten

  • 1 eetlepel korianderzaad

    korianderzaad

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 150 gram geitenkaas naturel

    geitenkaas naturel

Dit heb je nodig

  • staafmixer of blender


Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika’s in stukken van 2 cm en snijd de knoflook in plakjes.

  2. Doe de aardappel, paprika, knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder in een soeppan en schenk er het water bij. Breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

  3. Boen de sinaasappels schoon, rasp ondertussen de oranje schil van 1 vrucht en pers beide uit. Je hebt 100 ml (per 4 personen) sap nodig.

  4. Rooster de pompoenpitten en het korianderzaad 3-4 min. in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en bak nog 1 min.

  5. Voeg het sinaasappelsap en het -rasp toe aan het aardappel-paprikamengsel en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over borden en verdeel de geitenkaas en specerijenolie erover.

Wat vond je van dit recept?

Zoete-aardappelsoep met sinaasappel

Deze gezonde zoete-aardappelsoep zit boordevol groenten en heeft een frisse touch van sinaasappel. Lekker met wat geitenkaas en zelfgemaakte specerijenolie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig