Zoete-aardappelsoep met sinaasappel
Deze gezonde zoete-aardappelsoep zit boordevol groenten en heeft een frisse touch van sinaasappel. Lekker met wat geitenkaas en zelfgemaakte specerijenolie.
505 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg zoete aardappel
zoete aardappel
2 rode paprika's
rode paprika's
3 tenen knoflook
knoflook
2 eetlepel tomatenpuree in blik
tomatenpuree in blik
1 theelepel gerookte-paprikapoeder hot
gerookte-paprikapoeder hot
1 liter water
water
2 sinaasappels
sinaasappels
2 eetlepel pompoenpitten
pompoenpitten
1 eetlepel korianderzaad
korianderzaad
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
150 gram geitenkaas naturel
geitenkaas naturel
Dit heb je nodig
staafmixer of blender
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 01 - Geef jezelf een boost!
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika’s in stukken van 2 cm en snijd de knoflook in plakjes.
Doe de aardappel, paprika, knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder in een soeppan en schenk er het water bij. Breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Boen de sinaasappels schoon, rasp ondertussen de oranje schil van 1 vrucht en pers beide uit. Je hebt 100 ml (per 4 personen) sap nodig.
Rooster de pompoenpitten en het korianderzaad 3-4 min. in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en bak nog 1 min.
Voeg het sinaasappelsap en het -rasp toe aan het aardappel-paprikamengsel en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over borden en verdeel de geitenkaas en specerijenolie erover.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zoete-aardappelsoep met sinaasappel
Deze gezonde zoete-aardappelsoep zit boordevol groenten en heeft een frisse touch van sinaasappel. Lekker met wat geitenkaas en zelfgemaakte specerijenolie.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika’s in stukken van 2 cm en snijd de knoflook in plakjes.
Doe de aardappel, paprika, knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder in een soeppan en schenk er het water bij. Breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Boen de sinaasappels schoon, rasp ondertussen de oranje schil van 1 vrucht en pers beide uit. Je hebt 100 ml (per 4 personen) sap nodig.
Rooster de pompoenpitten en het korianderzaad 3-4 min. in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en bak nog 1 min.
Voeg het sinaasappelsap en het -rasp toe aan het aardappel-paprikamengsel en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over borden en verdeel de geitenkaas en specerijenolie erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappel
2 rode paprika's
3 tenen knoflook
2 el tomatenpuree in blik
1 tl gerookte-paprikapoeder hot
1 l water
2 sinaasappels
2 el pompoenpitten
1 el korianderzaad
4 el milde olijfolie
150 g geitenkaas naturel
Dit heb je nodig
staafmixer of blender




