BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo
BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo
bewaar
bewaar

BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo

Geef een beetje pit aan je BBQ met deze visburger met srirachamayo. Extra genieten doordat je de burgers zelf helemaal maakt.

45 min. bereiden
licht pittig
2waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spitskool in kwarten. Verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Hou 250 g apart (per 8 personen). Meng de rest van de spitskool met de peterselie, yoghurt en de helft van het citroensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en laat staan tot gebruik.

2

Schil de peen en snijd in kleine stukken. Maal met de rest van de spitskool in de keukenmachine fijn. Doe in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

3

Dep de kabeljauw droog en maal in de keukenmachine fijn. Voeg toe aan de peen en spitskool. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Voeg het paneermeel en citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed en vorm er 8 platte burgers van. Laat tot gebruik rusten in de koelkast.

4

Schaaf de komkommer met de dunschiller in de lengte in dunne linten en schep om met de rest van het citroensap. Breng op smaak met peper. Meng de mayonaise met de sriracha.

5

Steek de barbecue aan. Snijd de broodjes open. Gril de gesneden kant van de broodjes, zodat er grillstrepen ontstaan. Bestrijk de burgers met de olie en gril in 6-8 min. gaar, keer halverwege.

6

Besmeer de boven- en onderkant van de broodjes met de srirachamayo. Leg op de onderkant van elk broodje 1 burger, daarop koolsla en komkommer en dek af met de bovenkant van het broodje.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ-visburger met spitskool, wortel en srirachamayo

Geef een beetje pit aan je BBQ met deze visburger met srirachamayo. Extra genieten doordat je de burgers zelf helemaal maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig