Broodje chilibonen met coleslaw
Een zacht broodje belegd met pittige bonen, geserveerd met een frisse salade en knapperige aardappelpartjes.
545 kcal
25 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 rode ui
rode ui
3 eetlepel natuurazijn
natuurazijn
600 gram diepvries aardappelpartjes
diepvries aardappelpartjes
7.5 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
300 gram peen julienne
peen julienne
200 gram koelvers fijngesneden spitskool
koelvers fijngesneden spitskool
100 gram augurkenblokjes
augurkenblokjes
100 gram plantaardig alternatief voor yoghurt
plantaardig alternatief voor yoghurt
2 eetlepel milde mosterd
milde mosterd
400 gram chilibonen in blik
chilibonen in blik
2 theelepel AH gemalen paprikapoeder mild
AH gemalen paprikapoeder mild
1 theelepel knoflookpoeder
knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
uienpoeder
4 bakkersbollen triomphe
bakkersbollen triomphe
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2025 - januari 2025
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de ui uit de azijn maar bewaar het vocht. Meng in een grote kom de peen julienne, spitskool, peterselie, augurkenblokjes en ui. Meng het plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt met de mosterd, peper en eventueel zout en meng door de salade. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de bonen inclusief het bonenvocht met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout in een steelpan 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd de broodjes open. Verdeel de bonenstoof en wat coleslaw erover. Serveer de aardappelpartjes en de rest van de coleslaw erbij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Broodje chilibonen met coleslaw
Een zacht broodje belegd met pittige bonen, geserveerd met een frisse salade en knapperige aardappelpartjes.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de ui uit de azijn maar bewaar het vocht. Meng in een grote kom de peen julienne, spitskool, peterselie, augurkenblokjes en ui. Meng het plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt met de mosterd, peper en eventueel zout en meng door de salade. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de bonen inclusief het bonenvocht met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout in een steelpan 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd de broodjes open. Verdeel de bonenstoof en wat coleslaw erover. Serveer de aardappelpartjes en de rest van de coleslaw erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
3 el natuurazijn
600 g diepvries aardappelpartjes
7½ g verse platte peterselie
300 g peen julienne
200 g koelvers fijngesneden spitskool
100 g augurkenblokjes
100 g plantaardig alternatief voor yoghurt
2 el milde mosterd
400 g chilibonen in blik
2 tl AH gemalen paprikapoeder mild
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
4 bakkersbollen triomphe
Dit heb je nodig
bakpapier




