Tomatenrisotto met burrata

Tomaten, basilicum en burrata zijn een gouden combi. Dat is al bewezen in salade, op pizza en nu dan ook in deze tomatenrisotto. Lekker extra door de toevoeging van verse cherrytomaatjes en olijven.

695 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de helft van de milde olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de cherrytomaten 7 min. schep uit de pan en hou apart.

  2. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

  3. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de milde olijfolie, de ui en knoflook toe aan de hapjespan en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min.

  4. Laat de olijven uitlekken en halveer ze.

  5. Haal de risotto van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de tomaten, olijven, burrata, extra vierge olijfolie en de basilicumblaadjes erover.

Tomatenrisotto met burrata

Tomaten, basilicum en burrata zijn een gouden combi. Dat is al bewezen in salade, op pizza en nu dan ook in deze tomatenrisotto. Lekker extra door de toevoeging van verse cherrytomaatjes en olijven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig