Schil de zoete aardappelen en kook 12-15 gaar in ruim komend water. Giet af, laat even afkoelen en prak fijn in een kom. Meng het zelfrijzend bakmeel door de zoete aardappel en kneed tot een deeg.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi je werkblad met wat zelfrijzend bakmeel en verdeel het deeg in 5 stukken. Rol elk stuk deeg uit, vorm er een kleine pizza van (je kunt hier ook een uitsteekvorm voor gebruiken) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pizza sauce over de pizza’s, bestrooi met de mozzarella en het basilicum. Bak de pizza’s ca. 10 min. tot gaar en knapperig.
Zoete aardappelpizza van Giorgia’s Kitchen
Aan de slag met deze mooie oranje pizzaatjes van Giorga!
35 min. bereiden / 10 min. oventijd
5 ingrediënten
- bereidingstipVoeg evt. wat extra zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te nat is.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zoete aardappelpizza van Giorgia’s Kitchen
Aan de slag met deze mooie oranje pizzaatjes van Giorga!

voorgerecht
5 porties
35 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Schil de zoete aardappelen en kook 12-15 gaar in ruim komend water. Giet af, laat even afkoelen en prak fijn in een kom. Meng het zelfrijzend bakmeel door de zoete aardappel en kneed tot een deeg.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrooi je werkblad met wat zelfrijzend bakmeel en verdeel het deeg in 5 stukken. Rol elk stuk deeg uit, vorm er een kleine pizza van (je kunt hier ook een uitsteekvorm voor gebruiken) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pizza sauce over de pizza’s, bestrooi met de mozzarella en het basilicum. Bak de pizza’s ca. 10 min. tot gaar en knapperig.
bereidingstip:Voeg evt. wat extra zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te nat is.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
700 g zoete aardappelen
220 g zelfrijzend bakmeel
400 g pizza sauce classica in blik
150 g geraspte mozzarella
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier