Insalata carciofi e pecorino van Giorgia's Kitchen

Haal het Italië van Gioriga in huis met deze insalata carciofi e pecorino: een frisse Italiaanse salade met artisjok, groene aspergetips, rucola en pijnboompitten. Ideaal als voorgerecht!

285 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Blancheer de groene-aspergetips 2 min. in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk met ¼ olie. Gril de artisjok in 4-5 min. goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.

  2. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.

Insalata carciofi e pecorino van Giorgia's Kitchen

Haal het Italië van Gioriga in huis met deze insalata carciofi e pecorino: een frisse Italiaanse salade met artisjok, groene aspergetips, rucola en pijnboompitten. Ideaal als voorgerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig