Blancheer de groene-aspergetips 2 min. in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk met ¼ olie. Gril de artisjok in 4-5 min. goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.
Insalata carciofi e pecorino van Giorgia's Kitchen
Haal het Italië van Gioriga in huis met deze insalata carciofi e pecorino: een frisse Italiaanse salade met artisjok, groene aspergetips, rucola en pijnboompitten. Ideaal als voorgerecht!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Insalata carciofi e pecorino van Giorgia's Kitchen
Haal het Italië van Gioriga in huis met deze insalata carciofi e pecorino: een frisse Italiaanse salade met artisjok, groene aspergetips, rucola en pijnboompitten. Ideaal als voorgerecht!

voorgerecht
4 personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Blancheer de groene-aspergetips 2 min. in ruim kokend water, giet af en spoel onder koud stromend water. Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet en dep droog. Verhit de grillpan op hoog vuur en bestrijk met ¼ olie. Gril de artisjok in 4-5 min. goudbruin, keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gegrilde artisjokharten, rucola en groene-aspergetips over een schaal, meng de dressing erdoor. Bestrooi met de pijnboompitten en rasp de kaas erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g groene-aspergetips
780 g artisjokharten in blik
4 el milde olijfolie
40 g pijnboompitten
1 biologische citroen
45 g rucola
50 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
grillpan