Zelf burrata maken

Je eigen burrata maken? Met een bol biologische Italiaanse mozzarella, slagroom en een snufje zout creëer je binnen 10 minuten deze romige kaas. Na een paar uur rust is ‘ie perfect om te delen!

460 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 6 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal de mozzarella uit het bakje (bewaar het bakje met vocht) en halveer de bol. Hol voorzichtig met een lepel uit. Laat 0.5 cm van het randje intact. Trek met je handen de uitgeholde stukjes mozzarella in kleinere stukjes. Meng de stukjes met de room en het zout. Dit wordt de romige vulling. Laat minimaal 6 uur staan in de koelkast.

  2. Doe de uitgeholde mozzarella in het bakje met vocht en bewaar tot gebruik in de koelkast. Vul de uitgeholde mozzarella met het roommengsel en verdeel over je bord of gerecht.

  • combinatietipLekker tomaten en pesto.
  • achtergrondinfoJe kunt wat van het mengsel overhouden. Dit kun je prima in de koelkast bewaren. Het is ook heerlijk om te eten op geroosterd zuurdesembrood met wat olijfolie en peper, of bijvoorbeeld met plakjes tomaat en gedroogde kruiden. De Burrata is 2-3 dagen houdbaar.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Zelf burrata maken

Je eigen burrata maken? Met een bol biologische Italiaanse mozzarella, slagroom en een snufje zout creëer je binnen 10 minuten deze romige kaas. Na een paar uur rust is ‘ie perfect om te delen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig