Haal de mozzarella uit het bakje (bewaar het bakje met vocht) en halveer de bol. Hol voorzichtig met een lepel uit. Laat 0.5 cm van het randje intact. Trek met je handen de uitgeholde stukjes mozzarella in kleinere stukjes. Meng de stukjes met de room en het zout. Dit wordt de romige vulling. Laat minimaal 6 uur staan in de koelkast.
Doe de uitgeholde mozzarella in het bakje met vocht en bewaar tot gebruik in de koelkast. Vul de uitgeholde mozzarella met het roommengsel en verdeel over je bord of gerecht.
Zelf burrata maken
Je eigen burrata maken? Met een bol biologische Italiaanse mozzarella, slagroom en een snufje zout creëer je binnen 10 minuten deze romige kaas. Na een paar uur rust is ‘ie perfect om te delen!
- combinatietipLekker tomaten en pesto.
- achtergrondinfoJe kunt wat van het mengsel overhouden. Dit kun je prima in de koelkast bewaren. Het is ook heerlijk om te eten op geroosterd zuurdesembrood met wat olijfolie en peper, of bijvoorbeeld met plakjes tomaat en gedroogde kruiden. De Burrata is 2-3 dagen houdbaar.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zelf burrata maken
Je eigen burrata maken? Met een bol biologische Italiaanse mozzarella, slagroom en een snufje zout creëer je binnen 10 minuten deze romige kaas. Na een paar uur rust is ‘ie perfect om te delen!

bijgerecht
1 personen
460 kcal
10 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Haal de mozzarella uit het bakje (bewaar het bakje met vocht) en halveer de bol. Hol voorzichtig met een lepel uit. Laat 0.5 cm van het randje intact. Trek met je handen de uitgeholde stukjes mozzarella in kleinere stukjes. Meng de stukjes met de room en het zout. Dit wordt de romige vulling. Laat minimaal 6 uur staan in de koelkast.
Doe de uitgeholde mozzarella in het bakje met vocht en bewaar tot gebruik in de koelkast. Vul de uitgeholde mozzarella met het roommengsel en verdeel over je bord of gerecht.
combinatietip:Lekker tomaten en pesto.
achtergrondinfo:Je kunt wat van het mengsel overhouden. Dit kun je prima in de koelkast bewaren. Het is ook heerlijk om te eten op geroosterd zuurdesembrood met wat olijfolie en peper, of bijvoorbeeld met plakjes tomaat en gedroogde kruiden. De Burrata is 2-3 dagen houdbaar.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
317 g biologische Italiaanse mozzarella
60 ml verse slagroom
¼ tl zout