Omurice (Japans rijstomelet)

Zin in een populaire Japanse klassieker? Omurice, een zachte rijstomelet gevuld met smaakvolle gebakken rijst, met een zoete saus, is een goed idee voor het diner!

715 kcal

(Voedingswaarden)

1 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en snijd de kip in reepjes van 1 cm. Smelt de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip en ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten, sojasaus en ¾ van de tomatenketchup toe, schep om en bak nog 2 min. Voeg de gekookte rijst toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rijst uit de pan en maak deze schoon.

  3. Klop de eieren los met eventueel zout en schenk door een fijne zeef.

  4. Smelt ¼ van de boter in de koekenpan op middelhoog vuur en schenk de helft van het losgeklopte ei in de pan. Zet het vuur laag en roer constant tot de omelet halfgaar is. Schep de helft van de rijstmengsel in het midden van de omelet in de vorm van een ovaal en vouw de uitstekende zijkanten van de omelet om de rijst (omurice). Hou 1 bord in de ene hand en de koekenpan in de andere en kantel het bord naast de omurice. Kantel de koekenpan, zodat de omurice met de naad op het bord valt. Maak zo ook de volgende portie. Garneer met de rest van de ketchup en de peterselie.

  • bereidingstipKook de rijst 1 avond van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Omurice (Japans rijstomelet)

Zin in een populaire Japanse klassieker? Omurice, een zachte rijstomelet gevuld met smaakvolle gebakken rijst, met een zoete saus, is een goed idee voor het diner!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig