Pizza pomodoro

Zin in Italiaanse pizza uit eigen oven? Met San Marzano-tomaten, mozzarella, courgette, basilicum en knoflook maak je deze simpele, smaakvolle pizza helemaal zelf.

955 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de bollen pizzadeeg uit. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in.

  2. Knijp de San Marzano-tomaten fijn. Snijd de verse tomaten in plakjes. Bestrijk de pizzabodems met de San Marzano-tomaten en verdeel de geraspte kaas, mozzarella en plakjes tomaat erover. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 2 pizza’s tegelijk ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te laten garen. Herhaal met de rest van de pizza’s.

  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de courgettes in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pizza’s uit de oven, verdeel de basilicumblaadjes erover en serveer direct met de courgette ernaast.

  • kookstaptipIn plaats van kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken kun je ook zelf (volkoren) pizzadeeg maken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pizza pomodoro

Zin in Italiaanse pizza uit eigen oven? Met San Marzano-tomaten, mozzarella, courgette, basilicum en knoflook maak je deze simpele, smaakvolle pizza helemaal zelf.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig