Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de bollen pizzadeeg uit. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in.
Knijp de San Marzano-tomaten fijn. Snijd de verse tomaten in plakjes. Bestrijk de pizzabodems met de San Marzano-tomaten en verdeel de geraspte kaas, mozzarella en plakjes tomaat erover. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 2 pizza’s tegelijk ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te laten garen. Herhaal met de rest van de pizza’s.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de courgettes in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pizza’s uit de oven, verdeel de basilicumblaadjes erover en serveer direct met de courgette ernaast.
Pizza pomodoro
Zin in Italiaanse pizza uit eigen oven? Met San Marzano-tomaten, mozzarella, courgette, basilicum en knoflook maak je deze simpele, smaakvolle pizza helemaal zelf.
- kookstaptipIn plaats van kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken kun je ook zelf (volkoren) pizzadeeg maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pizza pomodoro
Zin in Italiaanse pizza uit eigen oven? Met San Marzano-tomaten, mozzarella, courgette, basilicum en knoflook maak je deze simpele, smaakvolle pizza helemaal zelf.

hoofdgerecht
4 porties
955 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de bollen pizzadeeg uit. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in.
Knijp de San Marzano-tomaten fijn. Snijd de verse tomaten in plakjes. Bestrijk de pizzabodems met de San Marzano-tomaten en verdeel de geraspte kaas, mozzarella en plakjes tomaat erover. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 2 pizza’s tegelijk ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege, om de pizza’s gelijkmatig te laten garen. Herhaal met de rest van de pizza’s.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de courgettes in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de pizza’s uit de oven, verdeel de basilicumblaadjes erover en serveer direct met de courgette ernaast.
kookstaptip:In plaats van kant-en-klaar pizzadeeg te gebruiken kun je ook zelf (volkoren) pizzadeeg maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
880 g diepvries pizzadeeg kant & klaar
60 ml extra vierge olijfolie
456 g Italiaanse mozzarella
100 g San Marzano tomaten in blik
4 trostomaten
150 g geraspte kaas voor pizza
1 teen knoflook
2 courgettes
10 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakplaten en/of roosters (bekleed met aluminiumfolie)
bakpapier