Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud stromend water en meng met de knoflook-kruidenolie.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat en de mozzarella met 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door de pasta.
Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta fredda (koude pastasalade)
Tover de Italiaanse zomer op je bord met pasta fredda. Deze koude pastasalade is simpel maar zó smaakvol. Olijfolie, knoflook, citroen en groene kruiden zijn de enige smaakmakers die je nodig hebt.
- vegatipVervang de buffelmozzarella door Italiaanse mozzarella.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pasta fredda (koude pastasalade)
Tover de Italiaanse zomer op je bord met pasta fredda. Deze koude pastasalade is simpel maar zó smaakvol. Olijfolie, knoflook, citroen en groene kruiden zijn de enige smaakmakers die je nodig hebt.

bijgerecht
4 personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud stromend water en meng met de knoflook-kruidenolie.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat en de mozzarella met 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door de pasta.
Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:Vervang de buffelmozzarella door Italiaanse mozzarella.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g orecchiette pasta
20 g platte peterselie
15 g verse basilicum
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 biologische citroen
380 g tastytom-trostomaten
1 bol buffelmozzarella