Pasta fredda (koude pastasalade)

Tover de Italiaanse zomer op je bord met pasta fredda. Deze koude pastasalade is simpel maar zó smaakvol. Olijfolie, knoflook, citroen en groene kruiden zijn de enige smaakmakers die je nodig hebt.

495 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie en basilicumblaadjes fijn. Snijd ¾ knoflook fijn.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gesneden knoflook 4 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en roer de peterselie en het basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af, spoel onder koud stromend water en meng met de knoflook-kruidenolie.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Snijd de tomaten in blokjes en scheur de mozzarella in stukken. Meng de tomaat en de mozzarella met 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp (per 4 personen) door de pasta.

  4. Rasp de rest van de knoflook erover, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • vegatipVervang de buffelmozzarella door Italiaanse mozzarella.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pasta fredda (koude pastasalade)

Tover de Italiaanse zomer op je bord met pasta fredda. Deze koude pastasalade is simpel maar zó smaakvol. Olijfolie, knoflook, citroen en groene kruiden zijn de enige smaakmakers die je nodig hebt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig