Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht. Snijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn en rasp de kaas. Meng het gehakt in een kom met het citroenrasp, de zongedroogde tomaat, peterselie, 30 g Parmezaanse kaas (per 4 personen), het ei en de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen kleine gehaktballetjes van 4 cm van.
Snijd de knoflook fijn. Verhit een pan met de olie op middelhoog vuur en fruit de knoflook 3 min. Voeg de ricotta, chilivlokken, tomatenpuree en tomatenpassata toe en laat 20 min. zachtjes stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het basilicum fijn en voeg toe.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal. Leg hier de gehaktballetjes op. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de gehaktballetjes in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Polpette della nonna van Giorgia's Kitchen
Polpette al forno zoals Giorgia's nonna ze maakt: smeuïge Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella uit de oven. Authentiek comfortfood op zn best!
- serveertipLekker met brood erbij om in de saus te dopen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Polpette della nonna van Giorgia's Kitchen
Polpette al forno zoals Giorgia's nonna ze maakt: smeuïge Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella uit de oven. Authentiek comfortfood op zn best!

bijgerecht
4 personen
770 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht. Snijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn en rasp de kaas. Meng het gehakt in een kom met het citroenrasp, de zongedroogde tomaat, peterselie, 30 g Parmezaanse kaas (per 4 personen), het ei en de panko. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen kleine gehaktballetjes van 4 cm van.
Snijd de knoflook fijn. Verhit een pan met de olie op middelhoog vuur en fruit de knoflook 3 min. Voeg de ricotta, chilivlokken, tomatenpuree en tomatenpassata toe en laat 20 min. zachtjes stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het basilicum fijn en voeg toe.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukjes. Schep een laag tomatensaus in de ovenschaal. Leg hier de gehaktballetjes op. Verdeel de rest van de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de gehaktballetjes in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
serveertip:Lekker met brood erbij om in de saus te dopen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ biologische citroen
3 el zongedroogde tomaten
15 g verse peterselie
80 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot scharrelei
5 el panko
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 el ricotta
1 el tomatenpuree
720 ml passata gezeefde tomaten
15 g verse basilicum
2 bollen Italiaanse mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)