Arancini met gehakt en jalapeño van London Loy

Arancini zijn gefrituurde rijstballetjes, vaak gevuld met ragù of mozzarella. London Loy geeft er een eigen twist aan met jalapeño. Buon appetito!

200 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 1 uur wachten

zeer pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Hou warm op laag vuur. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus af met de wijn en laat inkoken.

  3. Voeg steeds wat bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 15 min.

  4. Snijd ondertussen de verse en ingelegde jalapeño's fijn. Meng de pepers, 2 el jalapeñovocht en de mozzarella de laatste minuut door de risotto en kook 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een ruime schaal en laat in 1 uur afkoelen.

  5. Verhit de arachideolie in de (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel met de keukenthermometer. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van de risotto. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Frituur de balletjes in kleine porties in 3-4 min. goudgeel.

  • combinatietipLekker met extra jalapeño en partjes limoen.
  • serveertipLekker met een jalapeño-mayodip: meng 4 el mayonaise, 1 el fijngesneden jalapeñoplakjes, een ½ el -vocht en wat limoenrasp om in te dippen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Arancini met gehakt en jalapeño van London Loy

Arancini zijn gefrituurde rijstballetjes, vaak gevuld met ragù of mozzarella. London Loy geeft er een eigen twist aan met jalapeño. Buon appetito!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig