Smashed ‘falafel’ van Veggilaine

Het ‘smashen’ van falafeldeeg is echt een life-hack! Want, zo hoef je niet alles los te frituren maar heb je toch alle smaken (geïnspireerd op een Libanese variant) op je broodje.

735 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

20 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe met de halve ui, knoflook, peterselie, koriander, het meel, komijn- en korianderzaad, chilivlokken en paprikapoeder in een keukenmachine of beker van de staafmixer. Blend 2-3 minuten tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verdeel met een lepel ¼ (per 4 personen) van het mengsel over het platbrood. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het met de belegde kant naar onder 5-7 min. op middelhoog vuur. Herhaal dit met de rest van het mengsel en de platbroden.

  3. Pers de citroen uit. Snijd ondertussen de midi komkommers in plakjes en de tomaten in stukjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Meng met de sumac en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met het citroensap en de rest van de olijfolie.

  4. Verdeel de salade over de platbroden met smashed falafel en verdeel de feta, tahin en hummus erover. Rol de platbroden op en serveer direct.

Smashed ‘falafel’ van Veggilaine

Het ‘smashen’ van falafeldeeg is echt een life-hack! Want, zo hoef je niet alles los te frituren maar heb je toch alle smaken (geïnspireerd op een Libanese variant) op je broodje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig