Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe met de halve ui, knoflook, peterselie, koriander, het meel, komijn- en korianderzaad, chilivlokken en paprikapoeder in een keukenmachine of beker van de staafmixer. Blend 2-3 minuten tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel met een lepel ¼ (per 4 personen) van het mengsel over het platbrood. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het met de belegde kant naar onder 5-7 min. op middelhoog vuur. Herhaal dit met de rest van het mengsel en de platbroden.
Pers de citroen uit. Snijd ondertussen de midi komkommers in plakjes en de tomaten in stukjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Meng met de sumac en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met het citroensap en de rest van de olijfolie.
Verdeel de salade over de platbroden met smashed falafel en verdeel de feta, tahin en hummus erover. Rol de platbroden op en serveer direct.
Smashed ‘falafel’ van Veggilaine
Het ‘smashen’ van falafeldeeg is echt een life-hack! Want, zo hoef je niet alles los te frituren maar heb je toch alle smaken (geïnspireerd op een Libanese variant) op je broodje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Smashed ‘falafel’ van Veggilaine
Het ‘smashen’ van falafeldeeg is echt een life-hack! Want, zo hoef je niet alles los te frituren maar heb je toch alle smaken (geïnspireerd op een Libanese variant) op je broodje.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Doe met de halve ui, knoflook, peterselie, koriander, het meel, komijn- en korianderzaad, chilivlokken en paprikapoeder in een keukenmachine of beker van de staafmixer. Blend 2-3 minuten tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel met een lepel ¼ (per 4 personen) van het mengsel over het platbrood. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het met de belegde kant naar onder 5-7 min. op middelhoog vuur. Herhaal dit met de rest van het mengsel en de platbroden.
Pers de citroen uit. Snijd ondertussen de midi komkommers in plakjes en de tomaten in stukjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Meng met de sumac en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met het citroensap en de rest van de olijfolie.
Verdeel de salade over de platbroden met smashed falafel en verdeel de feta, tahin en hummus erover. Rol de platbroden op en serveer direct.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kikkererwten in blik
½ middelgrote ui
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
15 g verse koriander
2 el kikkererwtenmeel
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 tl chilivlokken
½ tl paprikapoeder
4 Libanese witte platbroden
4 el traditionele olijfolie
½ citroen
3 midi komkommers
300 g tomaten
1 grote rode ui
1 tl sumak
100 g feta
4 el tahin
175 g hummus pikant
Dit heb je nodig
keukenmachine of staafmixer met hakmolen