Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet de parelcouscous af en meng er 1 el olie door om plakken tegen te gaan. Laat afkoelen.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer ondertussen de tomaatjes en doe ze in een diepe kom. Snipper de rode ui en snijd de kappertjes, dille en peterselie fijn. Meng met de azijn, 2 el honing, 3 el olie, 1 el citroensap en 1 tl -rasp. Schep om met de tomaatjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Rasp de knoflook fijn en meng met de yoghurt, 1 el olie, 1 el citroensap en de komkommer (tzatziki). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de gemarineerde tomaatjes met de olijven door de parelcouscous en laat staan tot gebruik. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de grillkaas in plakken. Meng de rest van de olie met de rest van de honing en chilivlokken in een diep bord. Bedek de plakjes grillkaas met het honingmengsel. Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en leg de gemarineerde plakjes grillkaas in de pan. Bak de grillkaas 3 min. tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Kijk uit voor aanbranden.
Snijd de nectarines in plakjes. Serveer de couscoussalade met de gebakken kaas erop, de nectarine en een flinke eetlepel tzatziki ernaast en bestrooi met de pijnboompitten.
Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas van Veggilaine
Veggilaine: ‘De parelcouscoussalade heeft alle elementen die ik lekker vind in een gerecht: iets zouts, iets zoets, iets knapperigs en iets romigs. Heerlijk, die combinatie van grillkaas en nectarines.'
- variatietipIn plaats van nectarines kun je ook perziken gebruiken.
- variatietipJe gebruikt 1 eetlepel tzatziki per persoon. Wat je overhoudt, is ook lekker op een broodje vegashoarma.
- algemeenIn de berekening van de voedingswaarden is alle tzatziki meegenomen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas van Veggilaine
Veggilaine: ‘De parelcouscoussalade heeft alle elementen die ik lekker vind in een gerecht: iets zouts, iets zoets, iets knapperigs en iets romigs. Heerlijk, die combinatie van grillkaas en nectarines.'

hoofdgerecht
4 personen
1090 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet de parelcouscous af en meng er 1 el olie door om plakken tegen te gaan. Laat afkoelen.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer ondertussen de tomaatjes en doe ze in een diepe kom. Snipper de rode ui en snijd de kappertjes, dille en peterselie fijn. Meng met de azijn, 2 el honing, 3 el olie, 1 el citroensap en 1 tl -rasp. Schep om met de tomaatjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Rasp de knoflook fijn en meng met de yoghurt, 1 el olie, 1 el citroensap en de komkommer (tzatziki). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de gemarineerde tomaatjes met de olijven door de parelcouscous en laat staan tot gebruik. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de grillkaas in plakken. Meng de rest van de olie met de rest van de honing en chilivlokken in een diep bord. Bedek de plakjes grillkaas met het honingmengsel. Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en leg de gemarineerde plakjes grillkaas in de pan. Bak de grillkaas 3 min. tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Kijk uit voor aanbranden.
Snijd de nectarines in plakjes. Serveer de couscoussalade met de gebakken kaas erop, de nectarine en een flinke eetlepel tzatziki ernaast en bestrooi met de pijnboompitten.
variatietip:In plaats van nectarines kun je ook perziken gebruiken.
variatietip:Je gebruikt 1 eetlepel tzatziki per persoon. Wat je overhoudt, is ook lekker op een broodje vegashoarma.
algemeen:In de berekening van de voedingswaarden is alle tzatziki meegenomen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g parelcouscous
1 groentebouillonblokje
7 el extra vierge olijfolie
1 biologische citroen
500 g snoepgroente tomaten
1 rode ui
2 el kappertjes
15 g verse dille
15 g verse peterselie
2 el rodewijnazijn
4 el honing
1 komkommer
2 tenen knoflook
500 g Griekse yoghurt 10%
240 g zwarte olijven kalamata
40 g pijnboompitten
225 g grillkaas
1 tl chilivlokken
2 nectarines