Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas van Veggilaine

Veggilaine: ‘De parelcouscoussalade heeft alle elementen die ik lekker vind in een gerecht: iets zouts, iets zoets, iets knapperigs en iets romigs. Heerlijk, die combinatie van grillkaas en nectarines.'

1090 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

19 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet de parelcouscous af en meng er 1 el olie door om plakken tegen te gaan. Laat afkoelen.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer ondertussen de tomaatjes en doe ze in een diepe kom. Snipper de rode ui en snijd de kappertjes, dille en peterselie fijn. Meng met de azijn, 2 el honing, 3 el olie, 1 el citroensap en 1 tl -rasp. Schep om met de tomaatjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Rasp de knoflook fijn en meng met de yoghurt, 1 el olie, 1 el citroensap en de komkommer (tzatziki). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de gemarineerde tomaatjes met de olijven door de parelcouscous en laat staan tot gebruik. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.

  5. Snijd de grillkaas in plakken. Meng de rest van de olie met de rest van de honing en chilivlokken in een diep bord. Bedek de plakjes grillkaas met het honingmengsel. Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en leg de gemarineerde plakjes grillkaas in de pan. Bak de grillkaas 3 min. tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Kijk uit voor aanbranden.

  6. Snijd de nectarines in plakjes. Serveer de couscoussalade met de gebakken kaas erop, de nectarine en een flinke eetlepel tzatziki ernaast en bestrooi met de pijnboompitten.

  • variatietipIn plaats van nectarines kun je ook perziken gebruiken.
  • variatietipJe gebruikt 1 eetlepel tzatziki per persoon. Wat je overhoudt, is ook lekker op een broodje vegashoarma.
  • algemeenIn de berekening van de voedingswaarden is alle tzatziki meegenomen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas van Veggilaine

Veggilaine: ‘De parelcouscoussalade heeft alle elementen die ik lekker vind in een gerecht: iets zouts, iets zoets, iets knapperigs en iets romigs. Heerlijk, die combinatie van grillkaas en nectarines.'

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig