Verwarm de oven voor op 190 ºC. Prak de frambozen en verdeel over de ovenschaal.
Hak de noten fijn. Meng het havermeel, de baking soda, ⅗ van de suiker, de havermout en pecannoten. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over de frambozen. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin.
Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm de haverdrink 4 min. met het vanillemerg en -stokje tot tegen de kook aan op middelhoog vuur.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers met de rest van de suiker en de maizena glad.
Haal de haverdrink van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk al roerend met een garde in een dun straaltje de melk bij het eidooiermaizenamengsel. Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 5 min. op middelhoog vuur. Doop een pollepel in de custard. Trek met je vinger een streep door de custard op de achterkant van de lepel. Als de streep niet direct weer volloopt en de custard aan de lepel blijft plakken, is-ie goed. Laat afkoelen.
Serveer met de haverframbozenkruimel.
Havermoutcrumble met frambozen en custard
Bij dit fruitige toetje mag je veel kruimels maken. Deze havermoutcrumble van rood fruit en custard is een feestje op tafel.
- serveertipLekker met extra frambozen.
- kookstaptipGebruik 1 tl vanille-aroma in plaats van het vanillestokje.
- kookstaptipGebruik diepvries-frambozen in plaats van verse frambozen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Havermoutcrumble met frambozen en custard
Bij dit fruitige toetje mag je veel kruimels maken. Deze havermoutcrumble van rood fruit en custard is een feestje op tafel.

nagerecht
6 personen
500 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Prak de frambozen en verdeel over de ovenschaal.
Hak de noten fijn. Meng het havermeel, de baking soda, ⅗ van de suiker, de havermout en pecannoten. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over de frambozen. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin.
Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm de haverdrink 4 min. met het vanillemerg en -stokje tot tegen de kook aan op middelhoog vuur.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers met de rest van de suiker en de maizena glad.
Haal de haverdrink van het vuur en verwijder het vanillestokje. Schenk al roerend met een garde in een dun straaltje de melk bij het eidooiermaizenamengsel. Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren ca. 5 min. op middelhoog vuur. Doop een pollepel in de custard. Trek met je vinger een streep door de custard op de achterkant van de lepel. Als de streep niet direct weer volloopt en de custard aan de lepel blijft plakken, is-ie goed. Laat afkoelen.
Serveer met de haverframbozenkruimel.
serveertip:Lekker met extra frambozen.
kookstaptip:Gebruik 1 tl vanille-aroma in plaats van het vanillestokje.
kookstaptip:Gebruik diepvries-frambozen in plaats van verse frambozen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
450 g verse frambozen
75 g ongebrande pecannoten
100 g havermeel
½ tl baking soda
125 g rietsuiker
75 g volkoren havermout grove vlokken
100 g ongezouten roomboter
1 vanillestokje
250 ml ongezoete haverdrink
4 middelgrote scharreleieren
1 el maizena
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)