Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de rundertartaar in 3 min. rul. Schep het gehakt uit de pan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui. Schil en snijd de peen in blokjes van 0.5 cm en snijd de champignons in plakjes. Verhit ⅓ van de olie in dezelfde hapjespan en bak de champignons 10 min. op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de ui, knoflook en peen toe en bak 5 min.
Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe en druk de tomaten met een lepel kapot. Voeg de tartaar toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. zachtjes inkoken, roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat in dunne partjes en de ijsbergsla in dunne repen en meng met de rest van de olie.
Rasp de mozzarella grof. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bak in ca. 8 min. lichtbruin en krokant. Doe dit eventueel in delen.
Leg een krokante tortilla op een serveerbord. Bedek met ⅕ van het gehaktmengsel en leg daarop weer een tortilla. Herhaal dit en eindig met een tortilla. Verdeel de tomatensalade erover en serveer de taart direct.
Gezonde tortillataart
Taart, maar dan net even wat gezonder. Deze tortillataart met gehakt, groenten en krokante wraps is een leuke twist op Mexicaanse wraps. Ook leuk om samen met kinderen te maken.
- vegatipVervang de rundertartaar door gekookte linzen.
- resttipVries de rest van de tartaar in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gezonde tortillataart
Taart, maar dan net even wat gezonder. Deze tortillataart met gehakt, groenten en krokante wraps is een leuke twist op Mexicaanse wraps. Ook leuk om samen met kinderen te maken.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
50 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de rundertartaar in 3 min. rul. Schep het gehakt uit de pan.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui. Schil en snijd de peen in blokjes van 0.5 cm en snijd de champignons in plakjes. Verhit ⅓ van de olie in dezelfde hapjespan en bak de champignons 10 min. op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de ui, knoflook en peen toe en bak 5 min.
Voeg de gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe en druk de tomaten met een lepel kapot. Voeg de tartaar toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. zachtjes inkoken, roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaat in dunne partjes en de ijsbergsla in dunne repen en meng met de rest van de olie.
Rasp de mozzarella grof. Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bak in ca. 8 min. lichtbruin en krokant. Doe dit eventueel in delen.
Leg een krokante tortilla op een serveerbord. Bedek met ⅕ van het gehaktmengsel en leg daarop weer een tortilla. Herhaal dit en eindig met een tortilla. Verdeel de tomatensalade erover en serveer de taart direct.
vegatip:Vervang de rundertartaar door gekookte linzen.
resttip:Vries de rest van de tartaar in.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el milde olijfolie
2 rundertartaar
3 tenen knoflook
1 middelgrote ui
200 g winterpeen
250 g champignons
800 g gepelde tomaten in blik
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 trostomaat
100 g ijsbergsla
200 g mozzarella
6 volkorentortillawraps
Dit heb je nodig
bakpapier