Verwarm de oven voor op 210 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
Schil de rode uien, halveer ze en meng met ⅕ van de bak & braad. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Meng de broccoli met ⅕ van de bak & braad. Verdeel de broccoli over één kant van een met bakpapier beklede bakplaat en de ui over de andere kant en rooster 20-25 min. in de oven. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de rode ui de laatste 5 min. met de helft van de tijm.
Bestrooi de tartaartjes rondom met de rest van de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de bak & braad in een koekenpan en bak de tartaartjes 6-8 min. Keer halverwege. Schep de tartaartjes uit de pan. Blus de pan af met het kokende water en laat 5 min. op laag vuur inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper. Doe de tartaartjes terug in de pan.
Verdeel de aardappel, geroosterde broccoli en tartaartjes over borden. Serveer de geroosterde ui erbij.
Gekruide tartaar met aardappel en broccoli
'Gewoon' een gezond AVG'tje? Gaan aan de slag met deze tartaartjes die je zelf op smaak brengt met tijm. Groente: broccoli en uien uit de oven. Zo simpel kan een gezond maaltje zijn.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gekruide tartaar met aardappel en broccoli
'Gewoon' een gezond AVG'tje? Gaan aan de slag met deze tartaartjes die je zelf op smaak brengt met tijm. Groente: broccoli en uien uit de oven. Zo simpel kan een gezond maaltje zijn.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
Schil de rode uien, halveer ze en meng met ⅕ van de bak & braad. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Meng de broccoli met ⅕ van de bak & braad. Verdeel de broccoli over één kant van een met bakpapier beklede bakplaat en de ui over de andere kant en rooster 20-25 min. in de oven. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bestrooi de rode ui de laatste 5 min. met de helft van de tijm.
Bestrooi de tartaartjes rondom met de rest van de tijm, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de bak & braad in een koekenpan en bak de tartaartjes 6-8 min. Keer halverwege. Schep de tartaartjes uit de pan. Blus de pan af met het kokende water en laat 5 min. op laag vuur inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper. Doe de tartaartjes terug in de pan.
Verdeel de aardappel, geroosterde broccoli en tartaartjes over borden. Serveer de geroosterde ui erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
500 g rode uien
5 el vloeibare bak en braad
800 g broccoli
5 g verse tijmblaadjes
4 rundertartaar
400 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier