Laat de garnalen ontdooien. Maal samen met de knoflook en ⅓ van de rode uien in de keukenmachine fijn. Snijd de dille fijn. Meng het garnalenmengsel met 25 g tarwemeel (per 4 personen), ¼ van de dille, peper en eventueel zout. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 personen).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met de deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een derde diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Besprenkel met ⅔ van de olie en bak in de airfryer in ca. 20 min. op 180 °C lichtbruin en gaar, keer halverwege.
Snijd ondertussen de rest van de uien in flinterdunne halve ringen en doe met ⅘ van de azijn in een kom. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Meng de zuivelspread met de rest van de olie, azijn en dille en peper. Meng de spitskool met ⅓ van de saus en de helft van de ingelegde rode ui. Snijd de avocado's in dunne plakjes.
Snijd de broodjes open en besmeer de onder- en bovenkant met de rest van de dillesaus. Leg op elk broodje wat sla, een burger, avocado en de rest van de ingelegde rode ui. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Meng de rest van de slamelange met de spitskoolsalade en serveer bij de burger.
Garnalenburger uit de airfryer met coleslaw
Wil je meer groente eten? Zet dan deze gezonde garnalenburgers met een knapperig laagje op het menu! Serveer met de zelfgemaakte coleslaw en voeg eventueel zelf nog wat verse frietjes toe.
- bereidingstipJe kunt de burger, dressing, ingelegde rode ui en salade een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met verse friet. Verdeel 500 g verse friet (per 4 personen) over het bakje van de aifryer, besprenkel met 1 el olie en bak in ca. 20 min. op 180 °C lichtbruin en gaar, schep halverwege om.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Garnalenburger uit de airfryer met coleslaw
Wil je meer groente eten? Zet dan deze gezonde garnalenburgers met een knapperig laagje op het menu! Serveer met de zelfgemaakte coleslaw en voeg eventueel zelf nog wat verse frietjes toe.

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Maal samen met de knoflook en ⅓ van de rode uien in de keukenmachine fijn. Snijd de dille fijn. Meng het garnalenmengsel met 25 g tarwemeel (per 4 personen), ¼ van de dille, peper en eventueel zout. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 personen).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met de deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een derde diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Besprenkel met ⅔ van de olie en bak in de airfryer in ca. 20 min. op 180 °C lichtbruin en gaar, keer halverwege.
Snijd ondertussen de rest van de uien in flinterdunne halve ringen en doe met ⅘ van de azijn in een kom. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Meng de zuivelspread met de rest van de olie, azijn en dille en peper. Meng de spitskool met ⅓ van de saus en de helft van de ingelegde rode ui. Snijd de avocado's in dunne plakjes.
Snijd de broodjes open en besmeer de onder- en bovenkant met de rest van de dillesaus. Leg op elk broodje wat sla, een burger, avocado en de rest van de ingelegde rode ui. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Meng de rest van de slamelange met de spitskoolsalade en serveer bij de burger.
bereidingstip:Je kunt de burger, dressing, ingelegde rode ui en salade een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met verse friet. Verdeel 500 g verse friet (per 4 personen) over het bakje van de aifryer, besprenkel met 1 el olie en bak in ca. 20 min. op 180 °C lichtbruin en gaar, schep halverwege om.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
225 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
1 teen knoflook
3 rode uien
10 g verse dille
60 g volkoren tarwemeel
3 volkoren vezelrijk boerenbeschuiten
1 middelgroot scharrelei
3 el milde olijfolie
75 ml witte natuurazijn
200 g zuivelspread naturel
200 g fijngesneden spitskool
2 eetrijpe avocado's
4 bakkersbollen vezelrijk
150 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
keukenmachine
deegroller
airfryer