Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verlaag het vuur, laat 15 min. zachtjes inkoken. Voeg de laatste 5 min. de zwarte bonen toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 7 min. goudbruin en gaar.
Snijd de peen in dunne reepjes (julienne) en de radijs in dunne plakjes. Meng met de appelciderazijn en laat 15 min. staan.
Meng de rijst door het tomaat-bonenmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in dunne reepjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof. Giet de radijs en peen af en laat de mais uitlekken. Beleg de tortilla’s net onder het midden met een laag spinazie. Leg hier het rijst-bonenmengsel, de radijs, peen en mais op. Vouw de zijkanten dicht en rol de burrito's strak op.
Gezonde burrito's met kip, bonen en tomatenrijst
Deze gezonde burrito's zijn gevuld met kip, bonen en rijst, staan in 30 minuten op tafel én zijn vriendelijk voor je portemonnee. Wat wil je nog meer?
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gezonde burrito's met kip, bonen en tomatenrijst
Deze gezonde burrito's zijn gevuld met kip, bonen en rijst, staan in 30 minuten op tafel én zijn vriendelijk voor je portemonnee. Wat wil je nog meer?

hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verlaag het vuur, laat 15 min. zachtjes inkoken. Voeg de laatste 5 min. de zwarte bonen toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 7 min. goudbruin en gaar.
Snijd de peen in dunne reepjes (julienne) en de radijs in dunne plakjes. Meng met de appelciderazijn en laat 15 min. staan.
Meng de rijst door het tomaat-bonenmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in dunne reepjes.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof. Giet de radijs en peen af en laat de mais uitlekken. Beleg de tortilla’s net onder het midden met een laag spinazie. Leg hier het rijst-bonenmengsel, de radijs, peen en mais op. Vouw de zijkanten dicht en rol de burrito's strak op.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g zilvervliesrijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g zwarte bonen in blik
3 el arachideolie
½ tl gemalen komijn
400 g tomatenblokjes in blik
300 g scharrelkipdijfiletblokjes
150 g winterpeen
100 g radijsjes
50 ml appelciderazijn
¼ komkommer
6 volkorentortillawraps large
100 g verse spinazie
95 g maiskorrels