Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter (per 250 g bonen) koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Druk ondertussen het vocht uit de tofu en snijd in blokjes. Meng de currypasta met de olie en meng door de tofu blokjes. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tofuspiesjes 3 min. Keer halverwege.
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer de tofuspiesjes erbij.
Pindasoep met tofuspiesjes (advertorial)
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pindasoep met tofuspiesjes (advertorial)

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
1 uur bereiden
12 uur wachten
Aan de slag
Week de bruine bonen 8-12 uur in 3 liter (per 250 g bonen) koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Doe ondertussen de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Snijd de paprika’s in stukjes en voeg toe. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur koken.
Druk ondertussen het vocht uit de tofu en snijd in blokjes. Meng de currypasta met de olie en meng door de tofu blokjes. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tofuspiesjes 3 min. Keer halverwege.
Giet de bruine bonen af en voeg samen met de taugé toe aan de soep. Laat nog 2 min. zachtjes koken. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer de tofuspiesjes erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g biologische gedroogde bruine bonen
230 ml satésaus hot
200 ml biologische kokosmelk 18%
700 ml water
3 biologische rode paprika's
200 g Vivera stevige tofu à la minute
1 el gele curry pasta
2 el arachideolie
250 g biologische taugé
50 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
satéprikkers