Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm. Doe in een hakmolen samen met de helft van de peterselie en de helft van de dille. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg de knoflook, panko, pistachenoten, de helft van het citroensap en het citroenrasp toe en maal tot kruimels. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de peterselie en dille fijn. Doe samen met de honing, mosterd en de rest van het citroensap in een mengkom en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de andere citroen in dunne plakken en leg ze in de ovenschaal. Dep de zalm droog en besmeer de bolle kant royaal met de mosterdsaus. Spreid het pistachekruim uit op een plat bord en druk de zalmfilets met de mosterdkant in het mengsel. Druk het kruim stevig aan.
Leg de zalmfilets op de citroen in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de filets.
Zalm met pistachekorst uit de oven
Zalm uit de oven is altijd een goed idee! Maar deze móét je een keer proberen: met een pistachekostje uit de oven. Dille, citroen en knoflook geven de vis nog een extra smaakkick.
- bereidingstipBak de zalm 20-35 min. als je hem helemaal doorbakken wil.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zalm met pistachekorst uit de oven
Zalm uit de oven is altijd een goed idee! Maar deze móét je een keer proberen: met een pistachekostje uit de oven. Dille, citroen en knoflook geven de vis nog een extra smaakkick.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm. Doe in een hakmolen samen met de helft van de peterselie en de helft van de dille. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg de knoflook, panko, pistachenoten, de helft van het citroensap en het citroenrasp toe en maal tot kruimels. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de peterselie en dille fijn. Doe samen met de honing, mosterd en de rest van het citroensap in een mengkom en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de andere citroen in dunne plakken en leg ze in de ovenschaal. Dep de zalm droog en besmeer de bolle kant royaal met de mosterdsaus. Spreid het pistachekruim uit op een plat bord en druk de zalmfilets met de mosterdkant in het mengsel. Druk het kruim stevig aan.
Leg de zalmfilets op de citroen in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de filets.
bereidingstip:Bak de zalm 20-35 min. als je hem helemaal doorbakken wil.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 g verse rozemarijn
5 g verse tijm
10 g verse peterselie
10 g verse dille
2 biologische citroenen
1 teen knoflook
40 g panko
40 g gepelde pistachenoten
½ el honing
2 el mosterd
4 verse zalmfilets
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)