Zalm met pistachekorst uit de oven

Zalm uit de oven is altijd een goed idee! Maar deze móét je een keer proberen: met een pistachekostje uit de oven. Dille, citroen en knoflook geven de vis nog een extra smaakkick.

515 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm. Doe in een hakmolen samen met de helft van de peterselie en de helft van de dille. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Voeg de knoflook, panko, pistachenoten, de helft van het citroensap en het citroenrasp toe en maal tot kruimels. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd de rest van de peterselie en dille fijn. Doe samen met de honing, mosterd en de rest van het citroensap in een mengkom en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de andere citroen in dunne plakken en leg ze in de ovenschaal. Dep de zalm droog en besmeer de bolle kant royaal met de mosterdsaus. Spreid het pistachekruim uit op een plat bord en druk de zalmfilets met de mosterdkant in het mengsel. Druk het kruim stevig aan.

  4. Leg de zalmfilets op de citroen in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de filets.

  • bereidingstipBak de zalm 20-35 min. als je hem helemaal doorbakken wil.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Zalm met pistachekorst uit de oven

Zalm uit de oven is altijd een goed idee! Maar deze móét je een keer proberen: met een pistachekostje uit de oven. Dille, citroen en knoflook geven de vis nog een extra smaakkick.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig