AH verspakket stamppot paprika en chorizo

35 min. bereiden

licht pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de groente schoon. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng samen met het water en bouillonblokje aan de kook. Laat 20-25 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in plakjes en de tomaat en paprika in stukjes. Snijd de prei in halve ringen. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin de bleekselderij, paprika, prei, ui en knoflook 4 min. op hoge temperatuur.

  4. Voeg de tomaat en kruidenmix toe en laat 5 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de chorizo braadworstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Stamp de aardappelen en meng met de groente. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe tot een smeuïge stamppot ontstaat. Serveer de stamppot met de gebakken chorizo braadworstjes.

  • bereidingstipVoeg voor een nog smeuïgere stamppot een klontje boter of margarine aan de stamppot toe. Bak in reepjes gesneden plakjes chorizo mee met de groente.
  • vegatipVervang de chorizo braadworstjes door 225 g Terra plantaardige chipolata worstjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

AH verspakket stamppot paprika en chorizo

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig