Schil de aardappelen, zoete aardappelen en pastinaken uit het pakket en snijd in gelijke stukken. Snijd de bleekselderij in plakjes en de babyromaine in de lengte in kwarten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.
Doe de aardappel, zoete aardappel en pastinaak in een pan samen met het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat in 20-25 min. zachtjes koken. Giet af, maar vang een kopje kookwater (per 4 personen) op.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de bleekselderij, ui, knoflook en tijm toe en bak 3 min. mee.
Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een grillpan of koekenpan en gril/bak de babyromaine op de snijkanten 3-5 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de worstjes in 10-12 min. op hoog vuur rondom gaar.
Stamp de aardappel, zoete aardappel en pastinaak grof met een pureestamper. Meng het spek-groentemengsel en de mosterd erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe voor een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gegrilde babyromaine en worstjes.
AH verspakket Culi's Keuze zoete aardappelstamppot met gegrilde baby romaine
Bijna elke groente leent zich wel voor een stamppot, Maar met dit verspakket bedacht door Hugo Kennis gaan we voor zoet aardappel en gegrilde baby romaine.
40 min. bereiden
7 ingrediënten
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Culi's Keuze zoete aardappelstamppot met gegrilde baby romaine
Bijna elke groente leent zich wel voor een stamppot, Maar met dit verspakket bedacht door Hugo Kennis gaan we voor zoet aardappel en gegrilde baby romaine.

hoofdgerecht
4 personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, zoete aardappelen en pastinaken uit het pakket en snijd in gelijke stukken. Snijd de bleekselderij in plakjes en de babyromaine in de lengte in kwarten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.
Doe de aardappel, zoete aardappel en pastinaak in een pan samen met het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat in 20-25 min. zachtjes koken. Giet af, maar vang een kopje kookwater (per 4 personen) op.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de bleekselderij, ui, knoflook en tijm toe en bak 3 min. mee.
Verhit ondertussen ⅓ van de olie in een grillpan of koekenpan en gril/bak de babyromaine op de snijkanten 3-5 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de worstjes in 10-12 min. op hoog vuur rondom gaar.
Stamp de aardappel, zoete aardappel en pastinaak grof met een pureestamper. Meng het spek-groentemengsel en de mosterd erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe voor een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gegrilde babyromaine en worstjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
932 g AH Culi's Keuze zoete aardappelstamppot met gegrilde baby romaine verspakketten
500 g kruimige aardappelen
1 l water
125 g spekreepjes
3 el milde olijfolie
270 g chorizo braadworstjes
3 el grove mosterd