Pastinaakrösti met Parmezaan en basilicum-mayonaise van Hugo Kennis

Knapperige pastinaakrösti uit de oven, rijk aan Parmezaan en geserveerd met frisse basilicum-mayonaise. Perfect als hapje voor bij de borrel of als kleurrijk voorgerecht dat iedereen verrast.

370 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en rasp grof. Meng de parmezaan, 30 ml olijfolie (per 6 personen) en de helft van de eieren met peper en eventueel zout. Meng de pastinaak erdoor.

  2. Verdeel het aardappelmengsel in 12 hoopjes (per 6 personen) over een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Bak de rösti in 25 min. gaar, knapperig en goudgeel.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Splits de rest van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Pluk de blaadjes van het basilicum en meng met de eidooier, mosterd, 1 tl citroensap- en rasp (per 6 personen) in de hoge beker van de staafmixer. Voeg de rest van de olijfolie en de zonnebloemolie in een dun straaltje toe en mix met de staafmixer tot een gladde mayonaise.

  4. Serveer de rösti met de basilicummayonaise.

Gerelateerde recepten

Pastinaakrösti met Parmezaan en basilicum-mayonaise van Hugo Kennis

Knapperige pastinaakrösti uit de oven, rijk aan Parmezaan en geserveerd met frisse basilicum-mayonaise. Perfect als hapje voor bij de borrel of als kleurrijk voorgerecht dat iedereen verrast.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig